WEGENS DE ZOMERVAKANTIE GEEN VERZENDINGEN MOGELIJK IN DE WEKEN 29 - 30 - 31 (13 JUL - 4 AUG)

De zes natuurlijke geheimen van kurk:

----------------------------------------NATUURLIJK ---------------------------------------------------------

De  structuur van kurk is te vergelijken met  die van een honing-raat: elke vierkante cm bestaat uit 40 miljoen cellen. Zowel de cellen als de tussenliggende ruimtes zijn gevuld met een vluchtige stof die op lucht lijkt. Dit maakt kurk zo opmerkelijk. De unieke structuur en samenstelling van kurk staan aan de
basis van de belangrijkste eigenschappen van kurkvloeren: thermische isolatie; geluiddempend; veerkrachtig;  antistatisch.

----------------------------------------STERK -----------------------------------------------------------------

De kurkvloer
wordt na het leggen voorzien van
een aantal speciale lagen kurklak. Deze beschermen
de kleur en zijn bestand tegen jarenlang intensief
g
ebruik. Zo kun je dus onbezorgd genieten van een mooie kurkvloer.

Tijdens het productieproces van schorskurk naar kurktegels blijven de unieke eigenschappen van
de kurk behouden. De veerkrachtigheid van de cellen zorgt ervoor dat de kurk zijn
oorspronkelijke vorm steeds blijft aannemen.
Het absorbeert druk en schokken waardoor een kurkvloer bestand is
tegen zware belasting en veerkrachtig aanvoelt.

Kurk is een dermate uniek materiaal dat zelfs de moderne technologie niet in staat is om het te imiteren of te overtreffen. Kurk is van nature veerkrachtig en geluiddempend. Dit komt door
de unieke cellenstructuur die behouden blijft tijdens
de bewerking. De geluiden van je voetstappen
en omgeving verminderen merkbaar. Zo biedt kurk weldadige rust.


----------------------------------------STIL -------------------------------------------------------------------

Kurk bestaat uit miljoenen kurkcellen die ieder functioneren als kleine geluids- en warmte isolatoren. Op die wijze isoleert kurk dus akoestisch. Lawaai weergalmt niet, loopgeluiden worden sterk afgezwakt. De geluiddempende eigenschappen maken kurkvloeren uitstekend geschikt voor in appartementen en flats. Gelijmde kurkvloeren behoren tot de zachte vloerbedekkingen en hoeven daarom niet aan een geluidsnormering te voldoen.
----------------------------------------TRENDY----------------------------------------------------------------

Kurk is al lang niet meer het materiaal dat eenmaal per 3 jaar moest worden gelakt en dat in maar twee kleurvarianten verkrijgbaar is: bruin en bruin. Het is tegenwoordig zo oneindig veel méér dan dat...Met speciale lakken kan deze basis vervolgens in iedere gewenste kleurcombinatie en elke structuur worden gebracht. De kurk wordt hierbij voorzien van de kleur naar je keuze. Daarover kan eventueel een tweede kleur worden aangebracht voor speciale effecten: granietachtige structuren, pasteltinten, felle kleuren en in diverse uitvoeringen.


----------------------------------------WARM -----------------------------------------------------------------


Kurk heeft van nature de prettige e
igenschap de omgevingswarmte op te nemen en vast te houden. Loop maar eens over een kurkvloer en merk dat het aangenaam warm aanvoelt. Het scheelt bovendien in de stookkosten! Koude voeten? Onmogelijk. Een milimeter kwaliteitskurk bezit dezelfde isolatiewaarde als 4 cm beton. Kurkvloeren voelen altijd aangenaam warm aan. Dankzij de celstructuur nemen kurkkorrels omgevingswarmte op en houden ze die geruime tijd vast.
----------------------------------------ZUIVER-----------------------------------------------------------------


De antistatische werking van kurk trekt geen
stof aan en de beschermende laklaag zorgt ervoor dat stof en vuil niet in de kurk kan dringen. Vuil en huismijt krijgen geen kans. Dit maakt kurk uitermate geschikt voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen zoals astma en allergie. Een kurkvloer is eenvoudig schoon te houden. Even de stofzuiger of uitgewrongen dweil erover en de vloer is schoon. Kurkvloer.nl werkt volgens de Wet Vervangingsplicht van 2000. Al onze producten zijn dus vrij van oplosmiddelen.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »